Over ons

Welkom op de website van H. Hol en Zoon. H. Hol en Zoon is gevestigd in Meteren en is opgericht in 1933. Door de jaren heen hebben we veel ervaring opgebouwd in de landbouw- en fruitteeltmechanisatie waardoor wij borg staan voor kwaliteit, resultaat én veiligheid.

Door het gebruik van onze kennis, gebruik van de juiste materialen en snelle service kunnen wij uw machines goed onderhouden en repareren. Ook gaan wij graag de uitdaging aan om op maat gemaakte werkaanpassingen te maken of iets te ontwikkelen wat niet standaard te koop is. Wij gaan graag met u het gesprek aan om te zien wat mogelijk is.

De laatste 25 jaar hebben wij ons steeds meer toegespitst op de fruitteeltsector. Doordat we in het midden van Nederland zitten kunnen wij makkelijk service verlenen aan fruittelers in het hele land.
Ook onderhouden we machines buiten de Nederland en im- en exporteren wij fruitteelt-gerelateerde machines. H. Hol en Zoon is ook het bedrijf wat begonnen is met de ontwikkeling van de H.S.S. boomgaardspuiten.

Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging Fedecom en de Koninklijke Metaalunie.

Onze geschiedenis

Oprichting

In augustus 1933 is het bedrijf door Dries Hol opgericht. Destijds waren de werkzaamheden vooral als hoefsmid en rijwielhandelaar. Het bedrijf was gevestigd in de Wilhelminastraat in Meteren.

Nieuwe werkplaats

In 1965 is er een nieuwe werkplaats gebouwd en is het bedrijf verhuisd naar de Bredestraat in Meteren. Vanaf deze tijd werd H. Hol en Zoon een landbouwmechanisatie en zijn we begonnen met het John Deere dealerschap.

Dealer en eigen ontwikkeling

Vanaf 1970 is het bedrijf ook begonnen met het ontwikkelen van eigen machines voor de landbouw en fruitteelt. Ook zijn we lange tijd dealer van de Douven boomgaardspuiten geweest.

Verhuizing

In 1994 is het bedrijf opnieuw verhuisd en is er een nieuwe werkplaats gebouwd aan Den Bommel 8 in Meteren. Hier bevind het bedrijf zich nog steeds. Het bedrijf is hier nog steeds de bekende garage/landbouwmechanisatie.  Was het bedrijf eerst nog een combinatie van landbouw en fruitteelt, vanaf de jaren 90 is de focus vooral gelegd op de fruitteeltsector. Dit mede door de vele fruittelers in de omgeving van ons bedrijf.

Begin ontwikkeling H.S.S.

In 2008 is John Deere gestopt met het produceren van de boomgaardspuiten. Dit was voor ons het startsein om zelf te beginnen met de ontwikkeling van boomgaardspuiten. Zo is het merk H.S.S. ontstaan. In 2013 is H.S.S. verder gegaan als zelfstandige BV.
Later is ook gestopt met het dealerschap van John Deere, dit is geweest in 2010.

Heden

Vanaf eind jaren 90 zijn er steeds meer services bijgekomen. H. Hol en Zoon is SKL erkend keuringsstation geworden en naar wens halen we uw machine zelfs op. Ook produceren we zelf een koppenzaag en zijn er tal van andere ontwikkelingen geweest.  Daarnaast is H. Hol en Zoon dealer van verschillende merken die machines produceren speciaal voor de fruitteelt.
Ook levert H. Hol en Zoon service in het buitenland. Eens per jaar zijn wij bijvoorbeeld in Scandinavië te vinden om onderhoud te plegen aan de machines van klanten daar.

H. Hol en Zoon is een servicegericht bedrijf dat niet bang is een uitdaging aan te gaan.

Waarom
H. Hol en Zn.

  • Meer dan 80 jaar ervaring.
  • Dé specialist in de fruitteeltsector.
  • Innovatief en duurzaam.
  • Nieuw en op maat.
Neem contact op